Szakvizsgák:

  • - pszichoterápia,
  • - szak- pszichoterapeuta, magatartásterapeuta az European Association for Behaviour and Cognitive Therapy követelményinek is megfelelő képzésen, valamint relaxációs és szimbólum-terapeuta,
  • - neurológia, 
  • - gyermekneurológia

Szabadulás a szorongás rabságából

Mire jó az autogén tréning?

Élettempónk gyorsul, feszültebbek vagyunk. Az események feldolgozására kevés az időnk. Lazításra alig érünk rá. A feszültség, a szorongás izomfeszüléssel járhat. Testünkben ezen kívül különböző panaszokat érezhetünk, pl. szív, gyomor, bélpanaszokat esetleg pánikbetegséget. Testünk és lelkünk működése összefügg.

A nyugalmi működés visszaállításában segít az autogén tréning, mellyel feszültségmentes állapot hozható létre. Az autogén tréning egy olyan technika, amelyet a relaxációkhoz sorolunk.

A relaxáció a szervezet önszabályzó képességének helyreállításával harmóniát teremt testileg és szellemileg, a nyugalmi működést hozza helyre.   

Készségfejlesztő, képességet alakító tanulási folyamatnak is tekinthető.

A tréning alatt a figyelem befelé, magunkra irányul a külvilág helyett. Rendszeres gyakorlás szükséges a megfelelő hatás létrejöttéhez.

A hatást sokan, többféleképpen, kísérletekkel bizonyították.  Többek között szív és érrendszeri megbetegedések megelőzésében, a gyógyulás segítésében van nagy szerepe. Támogatja az immunrendszerünket is, segítve a kórokozók, daganatos sejtek elleni védekezést. A lelki ok miatt kialakult testi tünetek és betegségek esetén, stressz okozta zavarban hatékony.

Alvászavar esetén szintén alkalmazható. Egészségmegőrzésben és az önismeret bővítésében is szerepe van.

Nem kíván sok időt egy gyakorlat, könnyen beépíthető az életvitelbe. A cél, hogy saját magunkat tanuljuk meg relaxált állapotba hozni.

Az autogén tréning a legősibb gyógymódokon alapul. A relaxáció (lazult állapot) francia szóból származó eredete azt jelenti, hogy "elengedni a rabot". Úgy aktualizálhatnánk, hogy a feszültség rabságából kiszabadítjuk magunkat.

Az autogén tréninget egyénileg vagy csoportban lehet megtanulni.

Az órák alatt, a gyakorlatok elsajátítása folyik és az ezzel kapcsolatos élmények megbeszélése.

www.relaxacio.hu